Start

Je meld je aan en na de intake kun je beginnen met handelen.

Als lid, kun je gebruik maken van ons LETS systeem op internet.
Via dit systeem heb je inzicht in en het beheer over oa advertenties en betalingen.

Als je bv een kapper nodig hebt, bel of mail je een lid met dit aanbod om een afspraak te maken en betaalt hem/haar na afloop met de Arnhemse ruileenheid ook wel knopen genaamd. Deze knopen bestaan alleen op papier en zijn dus niet echt. Knopen worden via internet of een knopencheque aan elkaar betaald.

Balans

Je mag rood staan, maar sta je -50 knopen kun je geen diensten meer vragen. Dit is niet erg maar wel een teken dat je ook weer wat zult moeten terug doen voor anderen. Er is ook een bovengrens, waar je een paar knopen gaat betalen aan het systeem. Het is een prikkel dat je een dienst gaat vragen. Zo houden we het systeem levendig en in balans.

Sociaal

Als lid kom je in een netwerk van leuke mensen die graag iets voor een ander willen doen. Door het verrichten van diensten bij anderen, kom je in contact met andere mensen en ontstaan er waardevolle vriendschappen en inspirerende, nieuwe inzichten. Ook zijn er regelmatig LETS activiteiten zoals uitjes, workshops, wandelingen, gezellige (k)letsmiddagen waar de Letsleden elkaar ontmoeten.
Diensten die eerst als hobby werden uitgevoerd worden steeds professioneler. Talenten worden ontwikkeld en zelfvertrouwen gekweekt. LETS kan zodoende een opstap zijn naar het begin van een succesvolle onderneming en een gelukkiger en rijker leven.

Systeem

Om alle verdiende en uitgegeven knopen bij te houden, maken we gebruik van het systeem, CES Community Exchange System.
In dit systeem kun je je eigen saldo bekijken, je aanbod en vraag beheren, zoeken naar diensten van anderen en contact maken met andere LETS-leden. Nadat je je hebt aangemeld als LETS-lid, krijg je toegang tot dit systeem en kun je gaan handelen.

Na je aanmelding

Nieuwe leden worden geholpen in de eerste periode door een ervaren LETSer. We helpen je graag wegwijs in het systeem.
Heb je inspiratie nodig welke diensten je kunt vragen of aanbieden, dan kun je deze inspiratie-lijst bekijken.

Meer informatie en aanmelden

Geeft deze website nog geen goed beeld voor jou wat LETS inhoudt? Je kunt via het contactformulier gemakkelijk vragen stellen, of kom langs op een Kletsmiddag, waar je leden van de LETS Arnhem ontmoet. Via deze website, facebook en nieuwsbrief kondigen we de kletsmiddagen aan.